Yapılacak Yemek : Bulgur Pilavı
Yemeğin Türü : Pilavlar
Ülke Mutfağı : Türk Mutfağı
Başlangıçta ihtiyaç duyulan malzemeler :
2 Bardak Bulgur
2 Baş Soğan
4 Çorba Kaşığı margarin
250gr. kuşbaşı et
2 domates
4 bardak su
2 dolmalık biber ( veya yaşilbiber)
tuz, kırmızı biber, karabiber
Enfes Bulgur Pilavının Tarifi:
Pilavlık bulguru ayılayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soğanları pembeleştirin. İçine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuşbaşı eti katın ve kavurun. Suyunu çekince, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip, biraz karıştırın ve suyunu koyun. Koyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin. Daha sonra bulguru katın, harlı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişirmeye bırakın. Şişşinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın.
yemektariflerinden alıntı yaptım....
Başka pilav tarifleri için:
http://www.hepsibuforumda.com/pilavlar-f38/Afiyet olsun............