Hazırlanacak Yemek : Bademli Pilav
Yemek Türü : Pilav
Ülke Mutfağı : Türk Mutfağı
Gerekli Malzemeler :
1 tavuğun göğsü
2 su bardağı pirinç
2 avuç çiğ badem içi
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuş üzümü
100gr tereyağı (ya da margarin)
karabiber
tuz
Hamurun hazırlanışı :
125 gr margarin
3 su bardağı un
2 adet yumurta
Yemeğin Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık yağda çam fıstıklarıyla beraber kavurun. Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlemeye bırakın.
Hamurun Hazırlanışı:
125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın. Bu hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. Yağladığınız payreks bir kaba kenarlarından hamur sarkacak biçimde yerleştirin. Demlemeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alması için üzerine kapatıp orta hararetli fırında hamur kızarana dek pişirin. Daha sonra çıkarıp, ters çevirerek servis ediniz.
yemektariflerinden esinlenilmiştir.
Başka pilav tarifleri için :
http://www.hepsibuforumda.com/pilavlar-f38/Afiyet olsun...........
Not: Fotoğraf tam istediğim gibisini bulamadım.