Malzemeler :
-1 su bardağı soğuk süt
-1 poşet krem şanti
-120gr. bitter çikolata
-200ml sıvı krema
-1 su bardağı mevsim meyvesi (çilek muz kullandım)
-Kakaolu kek parçaları (1,5 bardağı su bardağı)
Süsleme için :
-Hazır tüpte çikolata sos
-taze nane
-çikolata rendesi
-çilek
Hazırlanışı:
1-Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın. Kırılmış bitter çikolatayı içine ekleyin ve karıştırarak çikolatayı eritin ve soğumaya bırakın.
2-Kremşantiyi süt ile çırpın. Soğuyan çikolatayı krem şantinin içine ekleyip karıştırın.
3-Doğranmış meyveleri ve kek parçalarını da ilave edin.
4- Oluşan karışımı isterseniz muffin kalıplarına isterseniz slikon kalıplara paylaştırıp dondurun.
5-Meyveli parfeyi dondurucudan alıp, silikon kalıptan dikkatlice çıkartın. Üzerine çikolata sos ve meyvelerle süsleyip ikram edin.
Afiyet olsun......
www.pelince.com 'dan esinlenilmiştir.