Hepsi Bu Forumda
Mercimek Dolması Uye_ol10
Hepsi Bu Forumda
Mercimek Dolması Uye_ol10
Hepsi Bu Forumda
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Hepsi Bu Forumda

Aradığınız aklınıza takılan her türlü bilgiyi bu forumda bulacaksınız
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» CLUB PENGUIN PASTA
Mercimek Dolması Icon_minitimeSalı Ara. 27, 2011 11:15 am tarafından guney00

» Bahar Pastası
Mercimek Dolması Icon_minitimePtsi Haz. 06, 2011 7:32 pm tarafından ebruerdogan1974

» Özel Tasarım Doğum Günü Pastaları
Mercimek Dolması Icon_minitimePtsi Haz. 06, 2011 7:20 pm tarafından ebruerdogan1974

» Laptop Pasta
Mercimek Dolması Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 1:07 am tarafından ebruerdogan1974

» PARAGLIDING PASTA (Yamaç Paraşütü)
Mercimek Dolması Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 1:03 am tarafından ebruerdogan1974

» ŞATO PASTA (winks karakterli)
Mercimek Dolması Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 12:57 am tarafından ebruerdogan1974

» TV. KUMANDA PASTASI
Mercimek Dolması Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 12:55 am tarafından ebruerdogan1974

» YELKENLİ PASTA 2
Mercimek Dolması Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 12:51 am tarafından ebruerdogan1974

» Bahar Dalı Pasta
Mercimek Dolması Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 12:46 am tarafından ebruerdogan1974

Video
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Fotoğraflarınızı Shutter Stock İle Satın
Mercimek Dolması Shutte13
Oyun Oynayalım

Oyunlar

Paylaş | 
 

 Mercimek Dolması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nur



Mesaj Sayısı : 13
Kayıt tarihi : 12/05/10

Mercimek Dolması _
MesajKonu: Mercimek Dolması   Mercimek Dolması Icon_minitimeCuma Mayıs 14, 2010 9:46 pm

Mercimek Dolması Ymk8631

MALZEMELER
Asma yaprağı - 150 gram
Su 3 su bardağı - 600 gram
Kırmızı mercimek 1 su bardağı - 180 gram
Soğan 2 orta boy - 120 gram
Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gram
Bulgur (köftelik) 1/2 su bardağı - 75 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gram
Şeker 1 yemek kaşığı - 8 gram
Nane 1 yemek kaşığı - 1.3 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram
Limon 1 orta boy - 50 gram


HAZIRLANIŞI
Yaprakları yıka, saplarını ayır. Tencereye suyu koy, kaynayınca yaprakların yarısını ekle, bir kez alt üst ederek 4-5 dakika pişir, diğer yarısını da aynı şekilde haşla. Haşlama suyunu ölç, 3 su bardağına tamamla ve beklet.
Mercimeği yıka, süz. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür. Mercimek ve bulguru ekle. Haşlama suyundan 1 su bardağı koy, karıştır, 15 dakika dinlendir. Tuz, şeker, nane ve baharatı kat, tekrar karıştır.
Yaprakların damarlı yüzü, sarıldığında içe gelecek şekilde yerleştir, birer kenarına hazırlanan içten koy, bohça gibi sarıp, yassı ve beşgen şekilli dolmalar yap. Yayvan bir tencerenin dibine asma yapraklarından döşe. Dolmaları katlanan yüzü alta gelecek şekilde diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapat.
Kalan haşlama suyunu ısıt, dolmaların kenarından yavaş yavaş boşalt, 1 saat kadar pişir. Soğuyunca servis tabağına al. Dilimlenmiş limonla servis yap.
Notlar Tekirdağ ilinde yapılır. Oğünlerde et yemeğinden sonra servis edilir.


http://www.yemektarifleri.org/html/dolmalar/mercimek_dolmasi_6_kisilik_yeni_tarifi.html
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.shutterstock.com/?rid=307075
YazarMesaj
 

Mercimek Dolması

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Hepsi Bu Forumda :: Yemekler :: Yemek Tarifleri :: Dolmalar-

Zirve100 Site ekle
Yeni bir forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar