Hepsi Bu Forumda
Bademli Pilav Uye_ol10
Hepsi Bu Forumda
Bademli Pilav Uye_ol10
Hepsi Bu Forumda
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Hepsi Bu Forumda

Aradığınız aklınıza takılan her türlü bilgiyi bu forumda bulacaksınız
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» CLUB PENGUIN PASTA
Bademli Pilav Icon_minitimeSalı Ara. 27, 2011 11:15 am tarafından guney00

» Bahar Pastası
Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Haz. 06, 2011 7:32 pm tarafından ebruerdogan1974

» Özel Tasarım Doğum Günü Pastaları
Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Haz. 06, 2011 7:20 pm tarafından ebruerdogan1974

» Laptop Pasta
Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 1:07 am tarafından ebruerdogan1974

» PARAGLIDING PASTA (Yamaç Paraşütü)
Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 1:03 am tarafından ebruerdogan1974

» ŞATO PASTA (winks karakterli)
Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 12:57 am tarafından ebruerdogan1974

» TV. KUMANDA PASTASI
Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 12:55 am tarafından ebruerdogan1974

» YELKENLİ PASTA 2
Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 12:51 am tarafından ebruerdogan1974

» Bahar Dalı Pasta
Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Mayıs 23, 2011 12:46 am tarafından ebruerdogan1974

Video
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Fotoğraflarınızı Shutter Stock İle Satın
Bademli Pilav Shutte13
Oyun Oynayalım

Oyunlar

Paylaş | 
 

 Bademli Pilav

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ebru77



Mesaj Sayısı : 8
Kayıt tarihi : 07/05/10

Bademli Pilav _
MesajKonu: Bademli Pilav   Bademli Pilav Icon_minitimePtsi Haz. 07, 2010 6:28 pm

Bademli Pilav Perde31

Hazırlanacak Yemek : Bademli Pilav

Yemek Türü : Pilav

Ülke Mutfağı : Türk Mutfağı


Gerekli Malzemeler :

1 tavuğun göğsü
2 su bardağı pirinç
2 avuç çiğ badem içi
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuş üzümü
100gr tereyağı (ya da margarin)
karabiber
tuz

Hamurun hazırlanışı :
125 gr margarin
3 su bardağı un
2 adet yumurta

Yemeğin Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık yağda çam fıstıklarıyla beraber kavurun. Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlemeye bırakın.

Hamurun Hazırlanışı:
125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın. Bu hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. Yağladığınız payreks bir kaba kenarlarından hamur sarkacak biçimde yerleştirin. Demlemeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alması için üzerine kapatıp orta hararetli fırında hamur kızarana dek pişirin. Daha sonra çıkarıp, ters çevirerek servis ediniz.

yemektariflerinden esinlenilmiştir.

Başka pilav tarifleri için :
http://www.hepsibuforumda.com/pilavlar-f38/

Afiyet olsun...........

Not: Fotoğraf tam istediğim gibisini bulamadım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.shutterstock.com/?rid=307075
YazarMesaj
 

Bademli Pilav

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Hepsi Bu Forumda :: Yemekler :: Yemek Tarifleri :: Pilavlar-

Zirve100 Site ekle
Forum kurma | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar